Registreren

*

*

*

*

*

*

Password vergeten?

*

Waren het koninklijke borsten die de vorm bepaalden?

Het verhaal gaat dat vrouwenborsten model hebben gestaan voor de Champagnecoupe. Deze borsten zouden hebben toebehoord aan Madame de Pompadour, de maîtresse van Lodewijk XV, maar ook de naam van Marie-Antoinette passeert, echtgenote van Lodewijk XVI.

Wat is het?

Annagroen glas is een type glas dat sterk fluoriseert onder invloed van UV licht, als was het neon.

Het ontstaan, V.S.

K06 05 In het Amerika van de jaren '30 van de 19e eeuw ging het economisch steeds minder goed. Het was vooral de combinatie van enorme tegenvallers zoals misoogsten, de val van de katoenprijzen, speculatie op land en economisch problemen in ondermeer Engeland die deze situatie veroorzaakte, bekend onder de naam Panic of 1837.

Het begin

Portret van George Richards Elkington door Samuel WestPortret van George Richards Elkington door Samuel WestAl vroeg ging George Richards Elkington (1801-1865), zoon van een brillenfabrikant, in de leer in de zilverfabriek van zijn twee ooms, Elkington & Co, opgericht in 1815 te Birmingham.

Het ontstaan

De geschiedenis van 'De Fuisseaux Baudour' begint in het plaatsje Baudour, gelegen in de provincie Henegouwen, België, toen in 1834 notaris Caremelle een fabriek oprichtte om vuurvaste produkten te gaan maken.

TOP