Registreren

*

*

*

*

*

*

Password vergeten?

*

Tafel dekken

Artikelindex

De eettafel van Keizer Wilhelm II, Huis DoornDe eettafel van Keizer Wilhelm II, Huis DoornU kent ze wel, die prachtig gedekte tafels op diners, feesten of in dat ene mooie restaurant. Dit is zeker ook mogelijk met uw eigen eettafel thuis. U kunt zich laten inspireren door de stijl en/of kleuren van uw interieur, door een thema te hanteren zoals een verjaardag, de feestdagen, of een voor u speciale dag. U wilt het graag formeel houden of juist informeel met een persoonlijke touch, bijvoorbeeld. Mogelijkheden genoeg.

Tafel voor het huwelijksdéjeuner van Prinses Margriet, Paleis Huis Ten Bosch (1967)Tafel voor het huwelijksdéjeuner van Prinses Margriet, Paleis Huis Ten Bosch (1967)Om de tafel te dekken is een ideaal uitgangspunt de etiquetteregels toe te passen. Deze gangbare regels zorgen ervoor dat niet alleen uw gasten zich comfortabel voelen bij u aan tafel, maar ook dat veel van deze regels een reden van bestaan hebben waar u uw voordeel mee kunt doen.

Wat heeft u nodig en waar komt het te staan of te liggen?

Tafelbeschermer

Dit is een soort dekkleed, meestal gemaakt van pvc. De ene zijde is vlak, de andere is foamachtig en heeft relief. Deze kunt u op maat (laten) knippen, eventueel een aantal centimeters groter dan het tafelblad zodat deze over de tafelrand valt. Hierdoor krijgt u een mooie ronde rand en zal de tafelbeschermer niet onder uw tafellaken uitkomen. U legt de reliefkant op het tafelblad met de vlakke zijde naar boven.

De tafelbeschermer beschermt het tafelblad tegen te veel koude of warmte en vocht, maar vangt ook eventuele onregelmatigheden van het blad op, is geluiddempend en zorgt ervoor dat het tafellaken niet kan verschuiven.

Tafellaken

De middelste plooi van het tafellaken ligt op het midden in de lengte van het tafelblad. Het tafellaken valt minimaal 15 centimeter over de tafelranden. Wanneer het tafellaken verder afhangt dan de zitting van de stoelen, de stoelen tegen het laken plaatsen. Op het moment dat het tafellaken op de tafel ligt, zal nu elk redelijk zwaar voorwerp u op de tafel plaatst, indrukken en dit is moeilijk te verwijderen.

TOP