+31 (0)497 745 611 info@bonumvitae.eu

 

Wie is Bonum Vitae?

Op een dag op reis, vroeg onze gids waar wij het meest in geïnteresseerd waren: cultuur of natuur. Deze vraag overviel ons wel een beetje en wat twijfelend antwoordde wij, “….cultuur”. De gids ging direct aan de slag en begon allerlei dingen te vertellen over de imposante Boeddhistische tempel waar we bij stonden. Niet veel later zagen wij een prachtige hagedis voor onze voeten lopen en onze aandacht voor de tempel was direct verdwenen….
Wij zijn Astrid Sweep en Oscar Vaneyck en inmiddels heeft cultuur toch een heel voorname rol in ons leven gekregen.

Astrid: “Het begon allemaal toen ik in 2008 besloot de opleiding tot antiekhandelaar te gaan volgen. Antiek heeft al lang m’n interesse, maar ik heb er niet veel meer mee gedaan dan wat leuk meubilair kopen en eens een museum binnen te gaan. Deze opleiding was werkelijk een schot in de roos en alle onderwerpen die passeerden wakkerde m’n enthousiasme nog verder aan. Tijdens de opleiding werd steeds duidelijker wat het thema voor mijn afstudeerscriptie in 2012 zou worden: tafelcultuur! Dat onderwerp boeide mij enorm en hoe meer ik mij hierin verdiepte, hoe leuker ik dit begon te vinden.

Oscar: “En ik werd ook aangestoken door wat Astrid vertelde over de onderwerpen uit de Kunstgeschiedenis uit haar lessen en door de museumbezoeken waarvoor ik ook werd uitgenodigd. Prachtig hoe alles zo met elkaar verbonden is; ik ben altijd met muziek bezig geweest, en dan wordt ik ineens tijdens een kunsthistorische reis uitgenodigd om op een net gerestaureerde spinet uit 1792 te spelen! Door de historie van zo’n instrument ga je de muziek die nu klinkt ook in een ander perspectief beluisteren. Hierdoor besloot ik in 2012 de opleiding galeriehouder te gaan volgen, alleen al voor het 1ste jaar kunstgeschiedenis. Daarnaast pakte ik de opleiding tot Sommelier op, waar ik in 2008 al een eerste module voor had gedaan. Wijnen hadden altijd al mijn interesse, maar door Astrid ging ik ook dat in een historisch perspectief zien. Mijn afstudeerproject in 2014 was dan ook: Wijnen met een verhaal!

Astrid: “Bonum Vitae was niet meer te stoppen, Oscar en ik richtten het op in 2013. Kunst en cultuur is voor ons niet zomaar een enorme meerwaarde in ons leven, het er zoveel mogelijk van genieten, vinden wij nog het allerbelangrijkste.